Nové zastupitelstvo Milovice

Rada města (vedení města)  je aktuálně  složená ze stran  ODS (2), ČSSD (2), TOP 09 (1) a má před sebou úkol změnit městský úřad na efektivní, profesionální správu města a získat si důvěru obyvatel města, transparentním informováním o veřejných soutěžích, vyběrových řízeních, územním plánu a o svých záměrech rozvoje města.

Strana zelených (Zelená pro Milovice) skončila s výsledkem 10,2%  jako páta nejúspěšnější strana a náš program 2010-14 se budeme snažit prosazovat prostřednictvím zástupců v komisích Rady města a finančním, kontrolním výboru.
Na naše zástupce v komisích a výborech
  se můžete kdykoliv obracet se svými problémy a dotazy.

Finanční výbor

Kontrolní  výbor

Ing. Vladimír  Vedral 602413137

Komise pro prevenci kriminality

Komise pro kulturu, sport a školství

Komise pro životní prostředí

Komise pro rodinu, sociální věci a zdravotnictví

Komise výstavby a dopravy

Občanská komise Benátecká Vrutice

Občanská komise Boží Dar

Orgány obce obecný popis:

Zastupitelstvo - členy zastupitelstva jsou zvolení zástupci jednotlivých politických stran, případně nezávislí kandidáti, na dobu 4 let. Členové zastupitelstva volí ze svých řad obecní radu a starostu. Počet členů zastupitelstva je závislý na počtu obyvatel obce. Nad  500 obyvatel 7-15, nad 3000 obyvatel 11-25, nad 10000 obyvatel 15-35 zastupitelů. Jednání zastupitelstva je veřejné. Zastupitelstvo musí své záměry zveřejnit na vývěskách nebo jiným způsobem.

Zastupitelstvo města Milovice má 15 členů a to již od roku 1994 (počet obyvatel města se za tu dobu zvýšil 5x). Počet členů nového  zastupitelstva stanoví  zastupitelstvo a to nejméně 85 dní před dnem konání voleb. V roce 2010 zastupitel za SZ podal návrh na zvýšení počtu zastupitelů, tento návrh nepodpořili zastupitelé ODS, SNK-ED (TOP09) a jeden zastupitel za ČSSD a návrh nebyl přijat. Je určitým paradoxem  voleb 2010, že  strany které nepodpořily zvýšení počtu zastupitelů, byly tímto rozhodnutím nejvíce poškozeny a při sestavovaní Rady města měli personální nouzi s jejím obsazením.

Aktuální složení zastupitelstva najdete na mesto-milovice.cz
Zastupitelstvo je voleno v obecních volbách, volební výsledky v Milovicích najdete zde: 20102006, 2002, 1998, 1994

Obecní rada - je podřízena obecnímu zastupitelstvu a předkládá mu zprávy o své činnosti. Počet členů rady je lichý a tvoří maximálně třetinu počtu členů zastupitelstva, jednání  Rady města je neveřejné.

Rada města  Milovic má 5 členů, aktuální složení najdete na mesto-milovice.cz

Starosta - je představitelem obce, zastupuje obec navenek, řídí jednání obecního zastupitelstva a obecní rady, podepisuje obecní vyhlášky, je odpovědný zastupitelstvu obce.

Výbory -  jsou poradní orgány zřizované zastupitelstvem a předkládají návrhy a stanoviska zastupitelstvu. Město má  zřízeny  ze zákonna povinné výbory finanční a kontrolní.

Komise - jsou poradní a iniciativní orgány Rady města, jsou zřizovány Radou města (obecní rada), jejich počet a skladba není stanoven zákonem, souvisí s počtem obyvatel a aktivitou vedení města.